Copane de pui invelite in bacon

de Papalapap in Pui, 17 Dec 2014 | 4912 vizualizari

 

Sezonul rece se cam apropie, va trebui să îți faci iar ordine în garderobă, să schimbi hainele de vară cu cele groase, de iarnă. Exact la asta ne-am gândit când am ales rețeta de față. Putem să aplicăm același principiu în bucătărie. Rezultatul va fi amuzant și delicios, în egală măsură. Așadar, hai să croim ceva pe măsura unor copănele de pui, poate un paltonaș de bacon, care să îi țină de cald în vreme de iarnă. Nu te speria, nu e nimic complicat, vei completa astfel colecția ta de toamnă/iarnă cu o rețetă simpatică și simplu de făcut.

Vezi aici reteta video:
https://www.youtube.com/watch?v=AokU_L2ajmI

 

INGREDIENTE

  • 4 copane de pui
  • 8 felii subțiri de pancetta sau bacon afumat
  • 1 lingură de muștar
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 4-5 frunze de salvie
  • o jumătate de pahar de vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copane de pui invelite in bacon:

Încălzește cuptorul la aproximativ 200oC. Nu va trece mult și vei avea nevoie de el. Curăță puiul de pieliță. Fă o incizie cu un cuțit în partea de sus (1) și trage apoi de piele, până ce iese cu totul, ca un ciorap. Poți să folosești un șervet de hârtie ca să ai aderență mai bună (2), altfel pielița îți va scăpa printre degete. Condimentează carnea cu sare și piper (3).

Acum îmbracă fiecare copan cu muștarul pregătit (4). Poate fi iute sau dulce, depinde cum preferi. Îmbracă puiul cu feliile de bacon (5) și așază copanele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, pe care ai stropit-o cu puțin ulei (6).

Presară pe deasupra usturoiul feliat (7), câteva frunze de salvie, rozmarinul și mai toarnă un fir de ulei (8). Stropește totul cu vin înainte de a băga la cuptor (9). Puiul trebuie să stea la cuptor circa 45 de minute, până ce baconul devine ușor crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de pui invelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

19.12.2014, 14:27

Vai cum arata!

Ina 1

27.12.2014, 14:15

Tiiiii, cum arata!

iry-gabriela 1

01.04.2015, 10:07

arata asa de bine , ca nu am cuvinte sa ma exprim......bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in lapte à la Jamie in vas roman